top of page

VENTILATION

RAVNS VVS udfører ventilationsanlæg  til mange formål, i industri eller boligbyggeri.  Nybyggerier eller totalrenoveringer, hvor der er krav til varmegenvinding, laver RAVNS VVS tegninger og beregninger for luftskifte efter husets behov og kundens.

 

Varmegenvinding

Et varmegenvindingsanlæg er et avanceret ventilationsanlæg. ventilationsanlægget overfører varmeenergien i luften, fra de rum der suges ud af huset og igennem en veksler. Derefter opvarmes den friske, kølige luft der blæses ind i huset til den ønskede temperatur styret af et kontroller.

Med varmegenvinding sparer man på varmen ved at “genbruge” den allerede eksisterende varme i huset og samtidig for et bedre indeklima. For nye boliger er dette et lovkrav efter bygningsreglementet.

Er anlægget installeret og reguleret korrekt, opnår du et godt indeklima. Lider du af astma eller pollenallergi, kan anlægget filtrere pollen og partikler fra luften.

RAVNS VVS anbefaler udskiftning af filter ca. hver 3 måned.

Ved sådanne installationer kan luftfugtigheden i boligen holdes lav, og du undgår problemer med husstøvmider, skimmelsvampe og fugt.

bottom of page